Danish interior design and style manufacturer Hay has completed the renovation and growth of its store in central Copenhagen, Hay Home 2., which has been supplied a colourful update by the company’s in-dwelling group and now also retains a showroom and an activities space.


Positioned in an art nouveau-design and style setting up on Amagertorv in central Copenhagen, Hay House 2. now spans four flooring in the creating, which has been home to the Danish inside and homewares manufacturer for decades.

A new showroom was produced on the fourth floor

Following an upstairs neighbour moved out, the enterprise took in excess of the two upper flooring and made use of them to produce a showroom and an events area that can also be used as a cafe.

“We have been in the constructing for additional than 10 many years,” Hay co-founder Rolf Hay advised Dezeen. “We commenced out on just one ground and two many years back we extra a further. And now we have extra two extra flooring, so mainly we have the full creating.”

Hay store in Copenhagen
Lively colours and tiles by Nathalie du Pasquier adorn the retailer house

Co-founders Mette and Roy Hay designed the interiors of the new rooms by themselves, jointly with Hay’s in-residence design crew. The brand name unveiled the spaces all through 3 Days of Style and design, the yearly Copenhagen layout competition.

When the Hay retail store on the decrease concentrations functions a great deal of the brand’s signature lively colours, the new showroom, although nevertheless vibrant, has a marginally a lot more muted color palette with a multitude of gentle greys, greens and blues.

“This is a bit more of a qualified space it really is a put where we meet architects, designers and dealers,” Rolf Hay claimed.

Interiors by Hay
A much more muted color palette was made use of for the higher flooring

It also features some standout signature items, like a vivid yellow couch embroidered with dandelion bouquets, wine eyeglasses and vodka bottles termed “The Aftermath of a Yard Celebration” by Icelandic artist Loji Höskuldsson.

For Rolf Hay, it was vital to have these kinds of collaborative items on exhibit in the showroom.

Office space in Hay House
Artworks embellish the partitions of Hay’s new workspace

“When Hay is at its finest it is somewhere in involving artwork, architecture and the time we live in,” he said.

“I believe it has usually been significant for us to convey in artists,” he additional. “I consider it can be enjoyable with the correct starting issue. So it truly is great to work with artists on and off – also in an industrial style context.”

Events space in Hay House
Big spherical lights hold from the ceiling of Hay House’s top rated ground

An office room exactly where the Hay team or consumers can sit and perform was also additional to the fourth-floor showroom.

At the best flooring, which has been turned into a house for functions and was hosting lunches for people during 3 Days of Layout, clusters of Hay’s Nelson Ball Bubble Pendant hang from first picket beams that develop an intricate pattern beneath the significant ceiling.

The Hay staff undertook a minimal renovation of this new floor.

“We retained it fairly accurate to the current character we took down some partitions, enlarged some doorway openings and put a new floor up here – which is a process when you might be on the fifth ground,” Hay head architect Susanne Furbo advised Dezeen.

“But apart from that we haven’t designed any structural alterations to the setting up, we just appeared at what we had and gave it a greater stream.”

A rest space in Hay House
Cozy home furniture is distribute out in the situations room

The activities house also has a softer, paler color palette than the retail outlet and the showroom, in get to make it very clear that you happen to be “entering one more universe,” Furbo additional.

The primary retail outlet space, which handles the reduced two floors of the making, was also updated as portion of the renovation.

Among the new characteristics here is the New Get shelving system by Stefan Diez for Hay. Painted in a new blue color, it entirely fills just one of the rooms.

Stefan Diez' shelving in Hay House
Stefan Diez’ New Order shelving for Hay fills just one area

Artworks by V1 Gallery in Copenhagen’s meatpacking district as very well as geometric tiles and paintings by artist Nathalie du Pasquier now embellish the partitions of all floors of Hay Home.

Hay Residence 2. opened during 3 Times of Design and style when the brand also launched a new handmade selection of origami dolls by Clara von Zweigberk and a home furniture and accessories collaboration with Muller van Severen.

Previous Hay places to attribute on Dezeen contain a pop-up co-doing the job house in an 18th-century palace and the brand’s initially bricks-and-mortar shop in North America.


Hay Dwelling was unveiled through 3 Days of Style and design in Copenhagen, Denmark. See Dezeen Gatherings Guide for an up-to-date listing of architecture and layout situations using put close to the environment.